Hopp til hovedinnhold

Kutt kostnader – yt bedre service!

Mann med PC

Norske kommuner bruker mye tid og penger på utdaterte arkivsystemer, usikker bevaring av data og uoversiktlige løsninger. Med KDRS blir det en slutt på dette - vis befolkningen at dere kan bedre! 

Å havne i en situasjon der man ikke har tatt vare på offentlig informasjon eller blir utsatt for datainnbrudd er ubehagelig - og kan potensielt koste folk jobben. 

Sikkerhetsrisikoen på de systemene norske kommuner bruker i dag er meget høy, samtidig som at data og informasjon er spredt på flere utdaterte løsninger. 

Dette fører til at kommunene ofte ikke klarer å yte den service de skal overfor befolkningen og jobber i en limbo mellom flere typer løsninger. Dette er sårbart med tanke på at data forvitrer, utstyr blir gammelt og kompetanse på eldre systemer forsvinner. 

KDRS innsynsløsning er spesielt utviklet for å løse alle disse problemene! 

  • Raskere innsyn og mer direkte tilgang til lagrede data 
  • Samle all informasjon på ett sted 
  • Yte bedre service til befolkningen 
  • Sikrere og mer effektiv lagring og bevaring 

KDRS (Kommunearkivinstitusjonenes Digitale RessursSenter SA) dekker i dag rundt 60% av landets kommuner gjennom sine 15 medlemsinstitusjoner. Dette inkluderer både kommunale og interkommunale arkivinstitusjoner fra hele landet, og tilbyr tjenester og kompetanse for langtidsbevaring av digitale arkiv innenfor kommunal og fylkeskommunal sektor.

Videofil

 

Kenneth Stigen Fureli leder dokumentsenteret ved Vestland fylkeskommune, og er en flittig bruker av innsynssystemet til KDRS. Fureli er klar på at KDRS forbedrer tilgangen til arkivert informasjon og sparer kostnader for sine medlemmer.

KDRS har vært en gamechanger for oss! Vi har hatt betydelige kutt i kostnader, samtidig som vi leverer rask og nøyaktig informasjon.

KDRS tilbød en redningsplanke som ikke bare gjorde det mulig å oppnå oppslag i de gamle systemene, men også håndtere forespørsler fra innbyggerne effektivt og kostnadseffektivt. 

  • Innsynssystemet til KDRS har vært en gamechanger, utdyper Fureli. Det har tillatt oss å si opp gamle dyre lisenser og redusere våre driftskostnader betydelig, samtidig som vi beholder evnen til å levere nøyaktig og rask informasjon til de som trenger det. Dette systemet har også gitt Vestland Fylkeskommune muligheten til å utvikle skreddersydde løsninger for å møte spesifikke behov hos forskjellige brukergruppe, forklarer han.
     

KDRS gir ikke bare økonomiske besparelser, men styrker også samarbeidet mellom arkivpersonell og saksbehandlere. 
 

Bilde
Kenneth Stigen Fureli
Kenneth Stigen Fureli

- Vår bruk av KDRS har lært oss viktigheten av fleksibilitet og skreddersøm i informasjonstilgangen. Det er dette som gjør KDRS sitt innsynssystem så verdifullt for oss, konkluderer Fureli.