Du er her

URD legges ut som åpen kildekode

Oslo kommune Kulturetaten har bestemt at programmet URD legges ut som åpen kildekode. Det betyr at programmet blir gratis for alle, og at alle som ønsker kan bidra til videreutvikling av programmet. Programmet lisensieres under LGPL versjon 3.

URD er en applikasjon utviklet av Oslo Byarkiv i perioden 2008-2011. Navnet er en forkortelse for "Universell relasjonsdatabase", og
applikasjonen er utviklet for å kunne håndtere data fra alle mulige
relasjonsdatabaser. URD gjør det mulig å se på og søke i dataene, og vise relasjonene mellom dem. Den har også mulighet for å registrere nye data i databasene.

Man kan legge til ekstra funksjonalitet i URD gjennom maler. En mal
definerer opp en databasestruktur, og kan også ha handlinger knyttet til seg. De malene som er laget av Oslo byarkiv er følgende:

Deponeringer: En mal for å holde oversikt over deponeringer. Har også funksjonalitet for å generere tabelluttrekk Noark 3-uttrekk, Noark 5-uttrekk (fra Doculive og Noark 4-uttrekk, ifølge Noark 5 versjon 2.0), samt teste tabelluttrekk og Noark 4-uttrekk.

Depotstyring: En mal utviklet i forbindelse med DIAS-prosjektet. Den har funksjonalitet for å generere arkivpakker.

Arkivbeskrivelse: En mal for å beskrive papirarkiver.

Asta 5: En mal utviklet i forbindelse med DIAS-prosjektet. Den kan
generere EAD- og EAC-CPF-filer fra en Asta-base, dvs. filer som
beskriver arkivenheter og arkivskapere. Den kan også brukes til å se på data fra en Asta-base, samt til å registrere nye arkivenheter.

Versjonen som legges ut er 0.3b1. Dette er altså en betaversjon, hvor det kan forekomme feil og mangler, både i kjernefunksjonaliteten og i malene.

URD versjon 0.3b1 

KDRS Kommunearkivinstitusjonenes Digitale Ressurssenter SA Maskinistgata 1 7042 Trondheim rhythmical E-post: post@kdrs.no Tlf: 73103160 Faks: 73103161.

Logg inn / Registrer deg

adjustment

randomness