Du er her

Noark og blokkjede

KDRS / Vestlandsforskning / OsloMet har det siste året hatt et lite prosjekt som tar for seg grenseoppgangen mellom Noark og blokkjede. Prosjektet er i sluttfasen og leverer rapporten før jul. Vi ønsker å avslutte prosjektet med en liten workshop førstkommende mandag (18.11) der vi presenterer funnene våres og åpne for diskusjon.
Noark og blokkjede
Photo by Miltiadis Fragkidis on Unsplash

Vi har hatt mest fokus på autentisitetsprinsipper og hvordan en arkivkjerne basert på Noark kan dra nytte av blokkjede. Vi ser at blokkjede ikke bare har en rolle å spille når det gjelder autentisiteten til dokumentene, men kan også sikre autentisiteten til selve arkivet.

Vi vil også vise en liten demonstrasjon av en integrasjon mellom vårt Noark 5 kjerne som implementerer Noark 5v5.0 tjenestegrensesnittet og en forenklet blokkjede (kalt simplechain).

Workshopen er gratis og finner sted på OsloMet mandag 18.11.19 mellom 10.00 og 12.30. Adressen er Pilestredet 32, Andrea Arntzens hus, rom N040.013. Det vil serveres enkel lunsj og kaffe. Det er begrenset plasser så det er første man til mølla som gjelder.

 

Påmeldingsfrist er utløpt.

Arrangementet vil også streames. Her følger linken for å koble seg på:

https://connect.uninett.no/blokkjede_arkiv/

Vi planlegger å legge dette ut på YouTube i etterkant slik at det er mulig å se det senere.

KDRS Kommunearkivinstitusjonenes Digitale Ressurssenter SA Maskinistgata 1 7042 Trondheim rhythmical E-post: post@kdrs.no Tlf: 73103160 Faks: 73103161.

Logg inn / Registrer deg

adjustment